top of page

Klimakunst 2019 - Nordiske udtryk

Opdateret: 7. maj 2019

Rebildcentret, Røde Møllevej 4, Thingbæk 9520 Skørping

26.maj - 31.august 2019


At nutidskunst kan bidrage til at fastholde vores optagethed af klimaet, dets forandringer og tilmed måske sætte nye tanker i gang hos beskueren er aktuelt og udfordrende.

Min serie af akvareller handler om CO2 besparelser og derigennem opfordringer til eftertanke. Mennesket har sat sig selv på en kæmpe opgave! Klimaet ændrer sig til stadighed, på grund af vores indvirkning og naturen raser hver dag et sted på kloden. akvarel ca 56x76
sorter genanvendeligt affald 2019

Hvad er det vi skal gøre? Og gør vi det bedste vi kan? kan vi forstå den større sammenhæng i det der sker?

Ganske kort om hvor jeg fandt inspiration til mine billeder :

Jeg blev både skræmt og fascineret af et foto jeg så for nogle år siden. Fotografiet var taget på en strand, der netop var blevet ramt af en tsunami. Det var mørkt og på stranden stod mennesker I mørket og søgte efter forbindelse via deres mobiltelefon. De løftede armene og mobiltelefoner i vejret og lyset fra skærmene gav genskin I deres ansigter. Ved første øjekast lignede det, at de var I gang med at tage en selfie. Men det var langt mere alvorligt. Var det en katastrofe på grund af klimaforandringer? Eller kan man undre sig over menneskets manglende tilpasningsevne til naturen?

Det moderne menneske grebet i et øjeblik hvor naturens rasen havde efterladt det.

Alt var skyllet væk omkring dem.

Et  andet foto, husker jeg også : på det ses en hvid kvinde i bikini, der på den nyligt tsunami raserede strand,  blandt stormflodsramte huse, kaos og mennesker i vildrede,  har hun lagt sig godt til rette på et håndklæde for at solbade. Upåvirket gik livet videre for hende, og hun var på ferie I et tropisk paradis. Solbrillerne på! 

Begge fotos har jeg haft klart på nethinden og derudfra har jeg arbejdet.


akvarel ca 56x76
Ta Cyklen 2019

Jeg har ønsket med akvarel malerier, at opfordre alle til at overveje hvilke muligheder vi har for at spare på CO2, og samtidig skildre mennesket der på trods af klimaforandringerne fortsætter med at  leve videre under nye vilkår. 

Spørgsmålet er hvad det enkelte menneske kan gøre og vil gøre for at forhindre at isen smelter, dyrearter uddør, og jorden vi lever på bliver gold og har svært ved at ånde.

Vil vi tage konsekvenserne og stoppe med at flyve for at  spare CO2? 

Kan vi handle og forandre vores vaner? Jeg håber det naturligvis inderligt. 


akvarel ca 56x76
“Spis klimavenligt – tænk når du handler ind” 2019


Da akvarel generelt er et forholdsvist skrøbeligt udtryk, fandt jeg at det passede fint til vores skrøbelige verden, og de billeder jeg havde på nethinden.I akvarel arbejder jeg udelukkende med giftfri farve, vand og papir, så der er en minimal grad af "forurening" ;-)

To af de fem akvareller jeg har malet er udvalgt og kan ses på udstillingen i Rebildcenteret De udstilles i perioden 26.maj - 31.august 2019


akvarel 56x76 cm
Begræns antallet af flyrejser 2019

103 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Σχόλια


bottom of page